Festo hoofdsponsor Mechatronica wedstrijden

Tijdens Skills The Finals hebben Algemeen Directeur van WorldSkills Netherlands, Jos de Goey en General Manager van Festo Nederland, Dennis van Beers een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dit gebeurde in de stand van Festo in de RAI Amsterdam, waar Festo reeds beroepspartner was voor de wedstrijd mechatronicus.

Festo is marktleider in zijn segment en ondersteunt al jaren onze vakwedstrijden op WorldSkills en EuroSkills niveau. WorldSkills Netherlands is blij dat we nu ook een samenwerking op nationaal niveau zijn gestart! Met de afdeling Didactic investeert Festo in het onderwijs die de beroepsbevolking van morgen klaarstoomt voor de industrie. Daarom vindt Festo het belangrijk betrokken te zijn bij initiatieven zoals de vakwedstrijden van WorldSkills Netherlands. Festo is van mening dat technisch talent de kans moet krijgen zich te ontwikkelen.

Beiden partijen gaan voor de komende 3 jaar een samenwerking aan waarin Festo onder andere kwalificatiewedstrijden zal organiseren voor de wedstrijd mechatronicus, ondersteuning bij de organisatie van nationale finales van Skills Heroes zal bieden en zal helpen met de ontwikkeling van wedstrijdopdrachten. Daarnaast is Festo betrokken bij het trainen van Team Nederland voor EuroSkills en WorldSkills en stellen ze leenmateriaal beschikbaar in aanloop naar kwalificatiewedstrijden en finales.